DAGLIG MOTIONS-PROGRAM…Sådan kan man organisere programmet :

Modellen her er udviklet på erfaringsgrundlag fra Nibe Skole – og kan tjene til inspiration for andre skoler.

Idrætslærer / klasselærer introducerer fortovsløbet – cirka 800 meter -, så børnene er fortrolige med ruten.

Forældreseddel fra kontor / skoleleder:

1.     Orientering om Daglig Motions – aktiviteten

2.     Kort over løbebanen

3.     Forældre-tilladelses-flap udfyldes

Der løbes hver dag – dog ikke den dag, hvor eleverne har obligatorisk idræt. Klasselæreren organiserer / motiverer / bestemmer løbetidspunkt…

Til eleven : Løb helst hele turen i det tempo, der passer til dig”

”Du løber for dig selv, med dig selv og til gavn for dig selv !”

Variationer og elementer i projektet:

I skoleårets begyndelse tages den enkelte elevs løbetid – noteres (Klasselærer og / eller idrætslærer). Ved midt-skoleåret - tidtagning – og igen ved skoleårets slutning. Her er så lejlighed til at få en snak om udbytte, niveau og intensitet.

I perioder kan løbes på klasselærerens fastsatte tid : 6, 7, eller 8 minutter (afstemt efter klassens niveau)…Hvis en elev ikke er under den fastsatte tid, så løbes en ekstra omgang.

Pigerne løber den ene vej, drengene den anden vej – hvem kommer først !

To elever løber mod hinanden.

Månedsløb: 5 kilometer - Idrætslærer løber evt. turen med eleverne i idrætstimen.

I løbet af 3. – 4. klasse lærer børnene 8 – 9 efterløbsøvelser (evt. instrueret af idrætslæreren).

Under løbet skal pulsen op – ellers ingen effekt (evt. pulstælling efter nogle af løbeturene).

Sørg for at eleverne husker at drikke vand efter løbeturen.

Giv med mellemrum små motiverende motions-input, herunder forberedelse til Skolernes Motionsløb, og deltagelse i det lokale Sildeløb.

·Man kan aftale at få løbe-venner i en ældre klasse, som er fortrolige med løbeturen og efterløbs-øvleserne. Så løber man turen sammen nogle gange i skoleårets løb. Løbevenner-arrangementet kan også med fordel anvendes de første gange, klassen løber månedsløb (5 kilometer).

Daglig Motion – fast punkt på forældremøde-dagsordenen.

Faguge i 5. klasse: SUNDHED, KOST OG MOTION…her indgår en iron-kidd : 10 kilometer cykling, 2,5 kilometer terrænløb og 300 meter svømning…kan selvfølgelig tages op på alle klassetrin.

Brug cyklen til faglige ”ud af klassen-arrangementer”.

Sammen med eleverne er der righoldige muligheder for motiverende motionsvariationer.

Lad forældrene afprøve Daglig Motions-programmet på et forældremøde.

Afgørende forsøgserfaring

Klasselærerens udholdenhed og forældrenes opbakning!

Daglig Motions-programmet er ENKELT – EFFEKTIVT OG BILLIGT !

………………………………………………………………………………………..

Jens Østergaard